Outdoor meditatie

Meer Over 

Gonda

Wie ben ik?

Mijn naam is Gonda Gerritsen. Na 15 jaar beroepsbrandweervrouw te zijn geweest heb ik de stap gemaakt om van de brandweerauto af te klimmen en voorbereidende werkzaamheden voor de brandweer te doen. Dit doe ik nu 6 jaar met plezier.

Daarnaast heb ik mijn eigen coachingspraktijk. Dit bevalt mij erg goed en het levert een vruchtbare kruisbestuiving op.

Waarom ik ben gaan coachen?

Ik help graag mensen. Dit is de rode draad in mijn leven. Ik zie dat velen om mij heen vastlopen in hun gevoel. Iets wat mij ook is gebeurd. Hier kun je uit komen! En dit is wat ik iedereen gun en succesvol mee help.

Mijn verhaal.

In 2017 gebeurde er iets met mij waardoor mijn hele leven op de kop stond; mijn relatie was over. Niet veel later kreeg ik een burn-out. Het was duidelijk dat ik het roer om moest gooien: het was tijd om voor mijzelf te kiezen. En dat heb ik gedaan!

Na mijn ervaring uit de reguliere zorg, welke bij mij niet soepel verliep vanwege wachttijden en 2 therapeuten die opeenvolgend ander werk hadden gevonden, ben ik zelf op zoek gegaan naar alternatieve vormen van therapie.

In mijn zoektocht heb ik opleidingen voor therapeuten gevolgd en ben ik in contact gekomen met holistische werkwijzen. Deze werkwijze baseert zich op het feit dat alles met elkaar verbonden is. Alle fysieke, mentale, psychologische en energetische elementen meegenomen. Dit klinkt misschien zweverig, maar dat valt in de praktijk mee. Je hoeft echt niet de hele dag op een matje te mediteren om beter bij je gevoel te komen.  

Tijdens mijn opleidingen en afspraken bij alternatieve coaches en therapeuten bleek dat de pijn in mijn lichaam niet gewoon pijn te zijn. Deze pijnen hadden een achterliggende oorzaak welke ik verder ben gaan onderzoeken. 

De pijn in mijn rug bleken vastgezette emoties. Natuurlijk had ik gehoord dat stress in je nek en schouders kan gaan zitten, maar dat er veel meer emoties vast in je lijf gaan zitten was mij niet bekend.

Hierin ben ik mij verder gaan verdiepen en ben ik mijzelf en mensen om mij heen gaan behandelen.

Toen ik bezig ben gegaan met de lichamelijke klachten te koppelen aan emoties, gevoelens en onverwerkte ervaringen kwam ik erachter dat dit doorgaans los van elkaar wordt gezien. Voor pijnklachten ga je naar de dokter, fysiotherapie of ziekenhuis. Voor onverwerkte emoties naar iemand om daarover te praten.

Daarbij merkte ik op dat door alleen te praten over een gebeurtenis de lading bleef. Dit kon zijn een emotionele lading en/of een pijnsensatie. Ook bij de fysiotherapeut was de pijnklacht maar voor korte duur opgelost.

Bij een holistische benadering ervaarde ik dat, door de koppeling te maken met het gevoel de lichamelijke en/of emotionele pijn die aan een gebeurtenis vast zitten, zowel de emotionele als lichamelijke pijn worden opgelost. Het blijkt dat 9 van de 10 keer de emotionele en lichamelijke pijn gerelateerd zijn! Je lichaam verteld je dat er iets aan de hand is! 

Door vervolgens echt te luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen heeft, hiernaar te handelen en keuzes te maken vanuit mijn gevoel, leef ik nu vanuit wie ik diep van binnen ben. Een lastige maar prachtige ontdekkingsreis naar wie ik in essentie ben en die mij weer terug heeft gezet in mijn kracht. Dit levert niet alleen mij wat op, maar ook mijn omgeving en bovenal mijn dierbaren.

Na deze ontdekkingstocht heb ik me als doel gesteld om anderen hetzelfde te gunnen:

in balans zijn en leven vanuit innerlijke rust en kracht. 

 

Ik heb  mij als doel gesteld mensen technieken aan te leren die ze zelf kunnen gebruiken zonder mijn hulp. Ik vind het belangrijk dat mensen zelfstandig, zelfredzaam en onafhankelijk te laten zijn. Dit betekend ook dat ze niet afhankelijk zijn van coaches en therapeuten en dus uiteindelijk ook niet van mij. 

 

Wat je van mij moet weten is dat ik erg direct kan zijn. Het gaat er voor mij om dat er de verandering plaats vind die jij wenst. Mensen noemen dit ook wel liefdevol confronterend. Ook ben ik eigen-wijs. Ik doe dingen op mijn eigen wijze. Dat wil niet zeggen dat ik naar niemand luister, maar mijn onderbuikgevoel is mijn leidraad. De keren dat ik daar tegenin ben gegaan zijn ook de keren dat ik het "zie je wel, ik had het gewoon op mijn eigen manier moeten doen" gevoel had. 

Denk je dat ik de coach ben die jou kan verder helpen je emoties te herkennen en te erkennen? Vul dan het contactformulier in of app mij.

Ik kijk uit naar je reactie!!