top of page
Outdoor meditatie
Hi, ik ben Gonda
Gonda.jpg

Altijd heb ik mijn eigen weg gevolgd. Ik wist wat ik wilde en deed ook de dingen om daar te komen.

Ongeacht wat anderen hier van vonden.

In 2017 gebeurde er iets wat mijn hele leven op zijn kop zette: Ik kon het niet meer opbrengen uit bed te komen en naar het werk te gaan.  

Achteraf gezien had ik al heel wat waarschuwingen gehad: Ik was moe, emotioneel en er begonnen allerlei lichamelijk klachten te ontstaan zoals stijfheid en krampen in benen, hoofdpijnen en andere vage klachten. Ik had deze signalen van mijn lichaam wel gevoeld, maar wat moest ik er mee? Een paracetamol slikken en negeren was voor mij destijds de oplossing.

Tot ik niet meer kon. Ik kreeg de stempel burn-out en het was duidelijk dat ik het roer om moest gooien: het was tijd om meer naar mijzelf te luisteren. Weten wat je wilt en de dingen doen om daar te komen was dus niet wat werkte. 

Na mijn ervaring uit de reguliere zorg vanwege mijn burn-out ben ik zelf op zoek gegaan naar alternatieve vormen van therapie.

Veel praten en rust nemen had voor mij niet het gewenste effect. Ik voelde nog steeds blokkades.

In mijn zoektocht heb ik opleidingen voor therapeuten gevolgd en ben ik in contact gekomen met holistische werkwijzen. Deze werkwijze baseert zich op het feit dat alles met elkaar verbonden is. Alle fysieke, mentale, psychologische en energetische elementen meegenomen. Dit klinkt misschien zweverig, maar dat valt in de praktijk mee. Je hoeft echt niet de hele dag op een matje te mediteren om beter bij je gevoel te komen.  

Tijdens mijn opleidingen en afspraken bij alternatieve coaches en therapeuten bleek dat de pijn in mijn lichaam niet gewoon pijn te zijn. Deze pijnen hadden een achterliggende oorzaak welke ik verder ben gaan onderzoeken. 

De pijn in mijn rug bleken vastgezette emoties. Natuurlijk had ik gehoord dat stress in je nek en schouders kan gaan zitten, maar dat er veel meer emoties vast in je lijf gaan zitten was mij niet bekend.

Hierin ben ik mij verder gaan verdiepen en ben ik mijzelf en mensen om mij heen gaan behandelen.

Toen ik bezig ben gegaan met de lichamelijke klachten te koppelen aan emoties, gevoelens en onverwerkte ervaringen kwam ik erachter dat dit doorgaans los van elkaar wordt gezien. Voor pijnklachten ga je naar de dokter, fysiotherapie of ziekenhuis. Voor onverwerkte emoties naar iemand om daarover te praten.

Daarbij merkte ik op dat door alleen te praten over een gebeurtenis de lading bleef. Dit kon zijn een emotionele lading en/of een pijnsensatie. Ook bij de fysiotherapeut was de pijnklacht maar voor korte duur opgelost.

Bij een holistische benadering ervaarde ik dat, door de koppeling te maken met het gevoel de lichamelijke en/of emotionele pijn die aan een gebeurtenis vast zitten, zowel de emotionele als lichamelijke pijn worden opgelost. Het blijkt dat 9 van de 10 keer de emotionele en lichamelijke pijn gerelateerd zijn! Je lichaam verteld je dat er iets aan de hand is! 

Door vervolgens echt te luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen heeft, hiernaar te handelen en keuzes te maken vanuit mijn gevoel, leef ik nu vanuit wie ik diep van binnen ben. Een lastige maar prachtige ontdekkingsreis naar wie ik in essentie ben en die mij weer terug heeft gezet in mijn kracht. Dit levert niet alleen mij wat op, maar ook mijn omgeving en bovenal mijn dierbaren.

Na deze ontdekkingstocht heb ik me als doel gesteld om anderen hetzelfde te gunnen:

in balans zijn en leven vanuit innerlijke rust en kracht. 

 

Ik heb  mij als doel gesteld mensen technieken aan te leren die ze zelf kunnen gebruiken zonder mijn hulp. Ik vind het belangrijk dat mensen zelfstandig, zelfredzaam en onafhankelijk te laten zijn. Dit betekend ook dat ze niet afhankelijk zijn van coaches en therapeuten en dus uiteindelijk ook niet van mij. 

 

Wat je van mij moet weten is dat ik erg direct kan zijn. Het gaat er voor mij om dat er de verandering plaats vind die jij wenst. Mensen noemen dit ook wel liefdevol confronterend. Ook ben ik eigen-wijs. Ik doe dingen op mijn eigen wijze. Dat wil niet zeggen dat ik naar niemand luister, maar mijn onderbuikgevoel is mijn leidraad. De keren dat ik daar tegenin ben gegaan zijn ook de keren dat ik het "zie je wel, ik had het gewoon op mijn eigen manier moeten doen" gevoel had. 

 

Wil je meer weten of een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in of app mij.

Ik kijk uit naar je reactie!!

bottom of page