top of page
Monsters van de verf

Kleur bekennen

 

Wat is jouw waarheid?

Gevoelens en emoties er laten zijn.

Waar hebben we het dan eigenlijk over?

Gevoelens en emoties zijn een onderdeel van wie jij bent. Het zijn signalen die aangeven hoe het met je gaat en wat je nodig hebt.

Soms vecht je (on)bewust tegen jezelf en onderdruk je je gevoelens en emoties.

Dit kan bijvoorbeeld doordat je schaamte hebt voor bepaalde gedachten, behoeften of verlangens of omdat je negeert wat je nodig hebt of prettig vind omdat dit door anderen afgekeurd zou worden.

Gevoelens en emoties komen en gaan met als bedoeling aan te geven waar jouw behoeften en verlangens liggen. Dit kan heel fijn aanvoelen, maar ook heel vervelend! Die vervelende gevoelens en emoties stoppen we dan ook maar het liefste weg. Gevolg? Je luistert niet naar jezelf waardoor het lijkt alsof de gevoelens en emoties weg zijn of dat ze alleen maar heftiger worden. In het ergste geval gaan ze vast zitten in je lichaam. 

Je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord dat stress in je schouders of rug gaat zitten. maar je kunt veel meer lichamelijke ongemakken ervaren.

 

Kies voor jezelf

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt toch niet zomaar alles uit je handen laten vallen en je eigen pad kiezen? Ja dat kan wel! Zolang jij niet voor jezelf kiest wat kies je dan?

Wil jij jezelf echt leren kennen? Wil jij er voor gaan en zelf de controle pakken?

Ik geef toe dat het niet altijd makkelijk is. Er zijn geen toverstafjes vervelende gevoelens en emoties op lossen en ik kan deze ook niet van je overnemen. 

Jouw gevoelens en emoties zijn immers van jou en deze heb je niet voor niets. 

Ga er dus naar toe, geef ze aandacht en luister naar jezelf. 
Ik help je hier graag mee.

bottom of page